Blog

Fa a falon

A kismamák egyik kedvenc elfoglaltsága még a baba megérkezése előtt, hogy hogyan rendezzék be a kicsi birodalmát. Szeretnék, hogy meleg és barátságos legyen, ugyanakkor a lakás többi részéhez is illeszkedjen színeiben és stílusában. Ez egyre fontosabb ma, amikor a minimalista stílus uralkodik a legtöbb otthonban.

A minimalista stílus maga után vonzza az egyszerűen elkészíthető minimál babaszoba festést. Ezt a festést akár kismama, vagy már anyuka bátran bevállalhatja, hisz nem lehet elrontani és sikerélményt ad. Később csemetéjének is elbüszkélkedhet azzal, hogy saját kezűleg dekorálta a kis babaszobáját.

A legegyszerűbb minimál festés, amikor még a szín kikeverésével sem kell bajlódnunk. A színes falat fehér fa törzsekkel, ágakkal és levelekkel díszítjük, ahogy a felső képen is látszik. Nagyon hangulatos tőle a szoba és nem igényel komolyabb kézügyességet. Egy üde, friss babszobát kapunk.

 Ha már nem tudunk egy igazi fát behozni a gyerekszobába, akkor próbáljunk meg egyet felfesteni. Nagyon egyszerű és látványos eredményt érünk el, ha akár csak egy színnel is dogozunk. Nem szükséges különösebb tehetség, vagy rajzkészség, de ha mégis gondjaink lennének az arányokkal, akkor fel is vetíthetjük a falra és úgy már tényleg könnyen átrajzolhatjuk. Aztán már csak kifestjük… 🙂
Érdemes megpróbálni! Egy pár ötletet találtam…
Ha többre vágyunk és egy kis színt vinnénk még a falra, a pillangók, vagy madárkák remek ötlet, akár festve, de van aki már 3d-ben valósítja meg szárnyaló terveit. Papírból készít színes repülő állatokat, de szuper ötlet a polcok felfúrása is a fa vastagabb ágaira.
A következő lehetőség, még mindig a fa motívumnál maradva, a madárházzal díszített fa, ami már táblafestékkel lett felfestve. Erre a nagyobb gyerekek rajzolhatnak is krétával.
Íme erre egy egyszerű példa. Bár a képen csak egy részlet látszik a fából, de a lényeg benne van.
Azt nem tudom, hogy ennek a fotónak a láttán kapta-e az ihletet az az anyuka, aki erre alapozva + a gyerekek véleményét is kikérve, úgy döntött, hogy nem vállalja a falfestési faladatot, hanem engem kér meg a gyerekszobájuk kifestésére. A feladatot szívesen vállaltam, annál is inkább, mert még ezelőtt táblafestékkel csak a kisfiam szobájában festettem, de csak egy téglalapot és csak feketére, hogy tudjon rá firkálni, ha olyan kedve van. Vagyis egy legális falfirkáló hely készült. 🙂 De erre, hogy különböző formákat is lehetne táblafestékkel festeni a falra, nem is gondoltam! Sőt mi több, azt sem tudtam, hogy ennyiféle színű táblafestéket lehet kapni nálunk!?
Ilyen lett az ikerpár szobája:  / a további részleteket itt találod- http://meseszobablog.hu/szobafalak/

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.